Menu
Infographic

Schaduw-IT vormt een grote bedreiging voor je security

De voordelen van de cloud zijn tevens de nadelen

Schaduw-IT verwijst losjes naar elke technologie die in een organisatie wordt gebruikt zonder dat de IT-afdeling daar overzicht over heeft. Het is niet nieuw. Maar bedrijven hebben sinds we er voor het eerst over schreven nog geen betere grip op gekregen.

Tegenwoordig wordt liefst een derde van alle tech van een bedrijf gekocht buiten IT om. En uit een onderzoek van Cisco kwam het schokkende feit dat een IT-afdeling maar een gok doet als er wordt gevraagd naar het aantal clouddiensten dat wordt gebruikt binnen de organisatie. Gemiddeld denkt een IT-afdeling dat er 51 clouddiensten worden gebruikt, maar het zijn er gemiddeld 70. Nu moet je je voorstellen dat de gemiddelde organisatie ongeveer 19,6 cloudgerelateerde beveiligingsincidenten kent per maand. Dan realiseer je je: Houston, we have a problem!

Deze infographic van SmartFile, een leverancier van cloud file management en opslag, geeft inzicht in het fenomeen Schaduw IT, de verborgen kosten die het met zich meebrengt en waarom het niet waarschijnlijk is dat het in de naaste toekomst verdwijnt.

13 / 24