Menu
Interview: Fox-IT

Geef hackers geen kans

Interview met Marcel van Oirschot, Commercieel Directeur Benelux bij Fox-IT

Nu de wereld steeds digitaler wordt, neemt de hoeveelheid data die CIO's moeten beoordelen toe, ook op gebied van security. "Het is niet meer de vraag óf je de juiste securityinformatie krijgt, maar hóe je de relevante data uit de grote brij filtert", vertelt Marcel van Oirschot, commercieel directeur Benelux bij cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT. "Daarnaast moet je snel op die informatie reageren, zodat de impact van een securityincident beperkt wordt. Die snelheid ontbreekt bij veel bedrijven. Een hacker wordt gemiddeld pas na 200 dagen opgemerkt - veel te laat dus."

Volgens Van Oirschot mogen hackers niet onderschat worden. "Ieder bedrijf is tegenwoordig een interessant doelwit. Hackers kunnen binnen een paar uur een brede phishingaanval opzetten. Als ze bij een bedrijf binnen zijn, volgt meestal binnen een paar dagen een specialistische aanval die veel schade aanricht. Hacken is geen zaak meer van puisterige pubers. Verreweg de meeste hackers zijn beroepscriminelen met een lucratief verdienmodel en een relatief lage pakkans."

Fox-IT
Olof Palmestraat 6
2616 LM Delft
Telefoon: (015) 284 79 99
Website: www.fox-it.com

Fox-IT verbetert de cyberveiligheid met een combinatie van technologie, processen én mensen. "Hoeveel je ook investeert in technologie alleen, één klik op een phishinglink en een hacker is binnen", zegt Van Oirschot. "Daarom zijn onze securitytrainingen niet alleen op IT'ers gericht, maar op iedereen binnen een organisatie. Zo beperken we de kans dat cybercriminelen toeslaan. En in ons Security Operations Center in Delft monitoren onze specialisten 24/7 de veiligheid van onze klanten. Zij hebben veel expertise in het oplossen van - soms grote - incidenten. Nieuwe kennis en ervaring verwerken we meteen in onze systemen en strategie. Ook volgen we bepaalde hackersgroepen op de voet om snel op de hoogte van nieuwe trucs te zijn. Cyberveiligheid is immers een continue wedloop tussen hackers en beveiligers."

16 / 24